Na današnji dan veliki broj porodica širom Srbije proslavlja Mitrovdan, krsnu slavu koja najčešće pada u dane posta.
Umesto uobičajenih posnih recepata za ribu, šarana i pastrmke uvaljanih u brašno i prženih na ulju, iznenadite goste ovim gala specijalitetom.
Fileti lososa s bademima
Sastojci:
8 fileta lososa
pivo
1 šoljica brašna
listići badema
2 kašike slatke crvene paprike
2 kašike usitnjenog belog luka
ulje
so
biber
Priprema:
Zagrejati ulje. Filete ribe posoliti, pobiberiti i iseći na veće komade. Pomešati brašno, beli luk, papriku, dve kašike soli i malo bibera. Dobro promešati, pa dodati pivo. Mešati dok se ne dobije glatka smesa. Filete ribe prvo uvaljati u pripremljenu smesu, a zatim u bademe iseckane na listiće. Pržiti na vrućem ulju dok ne poprime zlatnosmeđu boju (tokom prženja, komade ribe samo jednom okrenuti). Izvaditi na tanjir, a višak masnoće pokupiti papirnim salvetama.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!