Evo šta vam je potrebno da pripremite ove ukusne "jesenje" mafine.
Sastojci:
150 grama smeđeg šećera
150 grama belog šećera
360 grama brašna
Pola kašičice sode bikarbone
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dve kašičice cimeta
Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
Kašičica mlevenog đumbira
230 grama putera (istopiti)
Dva jaja
310 mililitara mleka
Šolja brusnica
Šolja iseckanih jabuka (iseckanih na kockice)
Pola šolje iseckanih suvih smokava
120 grama seckanih lešnika
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, a kalup za mafine podmažite.
U velikoj posudi, pomešajte smeđi i beli šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, muskatni oraščić i đumbir. U sredini napravite udubljenje, pa u to dodajte istopljeni puter, mleko i jaja, pa izmešajte dobro da se sve sjedini.
Zatim dodajte brusnice, jabuke, suve smokve i lešnike, pa kratko promešajte i smesu nalijte u kalup. Pecite 15-20 minut ili dok čačkalica ne "izađe" suva.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte