Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaće lepinjice sa pilećom salatom. Za manje od sat vremena, imate savršenu večeru pred sobom!
Sastojci:
Za zemičke
115 grama putera na sobnoj temperaturi
Kašičica soli
Četiri jaja
Kašičica šećera
150 grama brašna
240 mililitara vode
Za pileću salatu
Jedno pileće belo meso, skuvano i sitno iseckano
Pola glavice luka, sitno iseckanog
Tri kašike majoneza
6 kiselih krastavaca, sitno iseckanih
Tri kašike kisele pavlake
50 grama oraha, iseckanih
Soli i bibera po ukusu
* Ako ne jedete majonez, stavite umesto njega još tri kašike kisele pavlake
Priprema:
Prvo napravite zemičke, da mogu da se ohlade dok spremate salatu.
Rernu zagrejte na 220 stepeni, u plići pleh stavite papir za pečenje.
U šerpu sipajte vodu, šećer, so i puter i stavite da proključa, a zatim polako dodajte brašno, mešajući sve vreme, tako da dobijete glatku smesu. Kad se prohladi, dodajte jedno po jedno jaje, mešajući sve vreme, tako da se testo lepo sjedini.
Podelite ga na jednake delove, formirajte lepinjice i stavite u pleh, pa pecite petnaestak minuta u prethodno zagrejanoj rerni, ili dok ne porumene.
Kad se ispeku, ostavite da se ohlade, a u međuvremenu napravite pileću salatu.
Belo meso skuvajte uz dodatak malo suvog začina, a zatim ga sitno iseckajte. Dodajte naseckan crni luk, kisele krastavce i orahe, pavlaku i majonez, posolite i pobiberite po ukusu i dobro promešajte da se sastojci sjedine.
Zemičke presecite, stavite pileću salatu i uživajte u ovoj zdravoj zameni za sendviče.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina