Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaće lepinjice sa pilećom salatom. Za manje od sat vremena, imate savršenu večeru pred sobom!

Sastojci:

Za zemičke

115 grama putera na sobnoj temperaturi

Kašičica soli

Četiri jaja

Kašičica šećera

150 grama brašna

240 mililitara vode

Za pileću salatu

Jedno pileće belo meso, skuvano i sitno iseckano

Pola glavice luka, sitno iseckanog

Tri kašike majoneza

6 kiselih krastavaca, sitno iseckanih

Tri kašike kisele pavlake

50 grama oraha, iseckanih

Soli i bibera po ukusu

* Ako ne jedete majonez, stavite umesto njega još tri kašike kisele pavlake

Priprema:

Prvo napravite zemičke, da mogu da se ohlade dok spremate salatu.

Rernu zagrejte na 220 stepeni, u plići pleh stavite papir za pečenje.

U šerpu sipajte vodu, šećer, so i puter i stavite da proključa, a zatim polako dodajte brašno, mešajući sve vreme, tako da dobijete glatku smesu. Kad se prohladi, dodajte jedno po jedno jaje, mešajući sve vreme, tako da se testo lepo sjedini.

Podelite ga na jednake delove, formirajte lepinjice i stavite u pleh, pa pecite petnaestak minuta u prethodno zagrejanoj rerni, ili dok ne porumene.

Kad se ispeku, ostavite da se ohlade, a u međuvremenu napravite pileću salatu.

Belo meso skuvajte uz dodatak malo suvog začina, a zatim ga sitno iseckajte. Dodajte naseckan crni luk, kisele krastavce i orahe, pavlaku i majonez, posolite i pobiberite po ukusu i dobro promešajte da se sastojci sjedine.

Zemičke presecite, stavite pileću salatu i uživajte u ovoj zdravoj zameni za sendviče.