Isprobajte ovaj jednostavan recept za hrskave, ukusne zalogajčiće sa brokolijem i šargarepom.

Sastojci:

150 grama sočiva
Dve šolje "cvetića" svežeg brokolija
Pola šolje narendane šargarepe
Čen belog luka, sitno iseckan
Pola kašičice sušenog peršuna
Soli i bibera po ukusu
Četvrtina kašičice sušenog origana
Četvrtina kašičice sušenog bosiljka
Kašika maslinovog ulja
Kašika mlevenog čia semena
60 + 30 grama prezli

Priprema:

Sočivo isperite, pa stavite da se kuva u srednjoj šerpi, u pola šolje vode. Kad proključa, smanjite temperaturu i kuvajte dvadesetak minuta, ili dok sočivo ne omekša. Dok se skuva, sočivo bi trebalo sasvim da upije vodu.

U međuvremenu, stavite vodu da proključa, pa stavite brokoli i kratko ga kuvajte dok ne omekša.

U manjoj činiji, mleveno čia seme pomešajte sa tri kašike vode.

Sve sastojke, osim 30 grama prezli stavite u blender i blendirajte dok se lepo ne sjedine. Podelite dobijenu količinu na 12 delova, od svakog napravite mini "pljeskavicu", uvaljajte u prezle pa kratko propržite na maslinovom ulju da se uhvati korica.

Imate li vi neki dobar posni recept? Pišite nam!