Ako volite piletinu, a uz to i ljutu, ovo je recept za vas! Začinjena hrana najbolje greje telo u hladnim danima.
A osim što ubrzavaju krvotok i samim tim podižu temperaturu, ljute namirnice štite od brojnih bolesti zahvaljujući sastojku po imenu kapsaicin, a koji stvara antioksidanse koji neutrališu slobodne radikale...
Ljuta pileća krilca
Sastojci
500 g pilećih krilaca
½ šolje brašna
¼ kašičice soli
¼ kašičice mlevene crvene paprike
¼ kašičice kajen bibera
Sos:
¼ šolje putera
¼ šolje ljutog sosa (može i domaći ljuti paradajz sos)
prstohvat belog luka u prahu
¼ kašičice bibera
Priprema:
Pomešati brašno, so, mlevenu crvenu papriku i kajen biber i staviti u kesu. U kesu staviti pileća krilca i dobro protresti, da se smesa lepo rasporedi po mesu, pa staviti u frižider na sat vremena. Pileća krilca poređati na rešetku iz rerne (ispod staviti pleh) i peći oko 45 minuta na 170°C. Zatim, premazati ih uljem i dopeći još nekoliko minuta na 200°C, da dobiju hrskavu koricu. Pomešati sve sastojke za sos i kuvati na tihoj vatri, dok se lepo ne sjedine. Pileća krilca preliti pripremljenim sosom i služiti toplo.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti