Ako volite piletinu, a uz to i ljutu, ovo je recept za vas! Začinjena hrana najbolje greje telo u hladnim danima.
A osim što ubrzavaju krvotok i samim tim podižu temperaturu, ljute namirnice štite od brojnih bolesti zahvaljujući sastojku po imenu kapsaicin, a koji stvara antioksidanse koji neutrališu slobodne radikale...
Ljuta pileća krilca
Sastojci
500 g pilećih krilaca
½ šolje brašna
¼ kašičice soli
¼ kašičice mlevene crvene paprike
¼ kašičice kajen bibera
Sos:
¼ šolje putera
¼ šolje ljutog sosa (može i domaći ljuti paradajz sos)
prstohvat belog luka u prahu
¼ kašičice bibera
Priprema:
Pomešati brašno, so, mlevenu crvenu papriku i kajen biber i staviti u kesu. U kesu staviti pileća krilca i dobro protresti, da se smesa lepo rasporedi po mesu, pa staviti u frižider na sat vremena. Pileća krilca poređati na rešetku iz rerne (ispod staviti pleh) i peći oko 45 minuta na 170°C. Zatim, premazati ih uljem i dopeći još nekoliko minuta na 200°C, da dobiju hrskavu koricu. Pomešati sve sastojke za sos i kuvati na tihoj vatri, dok se lepo ne sjedine. Pileća krilca preliti pripremljenim sosom i služiti toplo.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!