Iskoristite ostatke povrća koje vam je preostalo od pripreme prazničnih čorbi i ruske salate.

Napravite misirisnu pogaču po receptu naših baka.

Sastojci:

1 tikvica

1 šargarepa

3 jajeta

1 šolja ovsenih pahuljica

2 šolje kukuruznog brašna

1 jogurt

2 kašike ulja

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika lanenog semena

1 kašika suncokreta

Priprema:

Tikvicu narendati i ostaviti da se dobro ocedi. Šargarepu takođe narendati. Izmešati jaja, jogurt i ovsene pahuljice i ostaviti da odstoji 5 do 10 minuta. U tu masu dodati brašno, rendanu tikvicu i šargarepu, prašak za pecivo i so, pa sve izmešati da se dobije ujednačena smesa. Okruglu tepsiju za pečenje (prečnika 26 cm) nauljiti, posuti semenkama suncokreta, pa izliti pripremljenu smesu. Odozgo posuti semenom lana i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C, otprilike pola sata.