Ako niste stigli na vreme da napravite kolač za Badnje veče, evo jednostavnog recepta za ukusan posni kolač s makom.

Sastojci:

*sve merite istom šoljom

200 grama maka

Tri šolje brašna

Dve šolje vode

Dve šolje šećera

Šolja ulja

Jedan prašak za pecivo

Za glazuru od limuna:

Sok od dva limuna

200 grama šećera u prahu

Priprema:

Brašno, mak, vodu, šećer, ulje i prašak za pecivo pomešajte, pa mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje. Smesu sipajte u pleh, pa pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe čista.

U međuvremenu, za glazuru mutite mikserom sok od dva limuna sa 200 grama šećera u prahu, petnaestak minuta, ili dok ne dobijete glatku smesu za preliv.

Kad se kolač ohladi, prelijte ga glazurom, a kad se glazura stvrdne, secite i služite.