Ukusni kolačići sa bademima spremaju se za pola sata, isprobajte ovaj recept!

Sastojci:

50 grama ulja

50 grama šećera

Jedno belance (birajte krupnije jaje)

40 grama jogurta

Četvrtina kašičice ekstrakta vanile

Četvrtina kašičice ekstrakta badema

40 grama brašna

65 grama bademovog brašna (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane ili većim supermarketima)

Pola kašičice praška za pecivo

Četvrtina kašičice soli

Dvadesetak badema

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni, u plitak pleh stavite papir za pečenje. U činiji srednje veličine pomešajte ulje, šećer, belance, jogurt, ekstrakte vanile i badma. Mutite mikserom, pa polako dodajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i so, miksirajući sve vreme.

Kad dobijete ujednačenu smesu, odvajajte kuglice (oko dve kafene kašičice testa za svaku), ređajte u pleh i u svaku stavite badem.

Trebalo bi od ove količine da dobijete između 20 i 25 kolačića. Pecite dok kolačići ne narastu i porumene, oko 15 minuta. Ostavite da se sasvim ohlade, pospite šećerom u prahu i služite.