Omiljeni italijanski specijalitet, lazanje sa mlevenim mesom, prave se lakše nego što mislite! Predstavljamo vam jednostavan recept, ako budete pratili svaki korak, biće u rerni za manje od pola sata!

Evo kako se prave lazanje sa mlevenim mesom!

Sastojci:

400 grama kora za lazanje

400 grama mlevenog mesa

Veća glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Konzerva paradajza pelata

150 grama tvrdog sira

Pola litre mleka

Pet kašika brašna

Pet kašika maslaca

So, biber

Sušeni origano

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte meso, začinite solju i biberom i pržite na srednjoj vatri desetak minuta, pa dodajte paradajz i origano po ukusu.

U drugoj posudi, pripremite bešamel sos - na tihoj vatri rastopite maslac, umešajte brašno, uz mešanje ga propržite jedan minut i zatim dolijte mleko. Dobro mešajte dok ne dobijete ujednačeni sos i začinite ga solju i biberom.

U posudi za pečenje ređajte kore, pa meso i beli sos. Završite redom kora, prelijte ostatkom belog sosa i narendajte sir. Zapecite u rerni oko 45 minuta i poslužite toplo.