Sprema se jednostavno, a veoma je ukusna i zdrava - probajte i uverite se!

Sastojci:

Jedna manja bundeva

Dve kašike maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Komadić svežeg đumbira

Šest šolja pilećeg bujona

Malo svežeg timijana

400 grama belog pasulja (prethodno prokuvati)

400 grama leblebija

Pola šolje kus kusa

Dve kašike peršuna

Jedan struk vlašca

So i biber po ukusu

Priprema:

Oljuštite bundevu i isecite je na kockice veličine oko centimetar. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja, pa propržite bundevu – poklopite, povremeno mešajte i sklonite sa vatre posle oko osam minuta.

U međuvremenu, u šerpu sipajte kašiku ulja i zagrejte na vatri, pa u to dodajte crni luk i propržite, a zatim i beli. Dodajte pileći bujon, timijan i bundevu, pa pustite da provri. Prokuvan pasulj blago izdrobite viljuškom, pa dodajte u supu zajedno sa leblebijama, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte peršun.

Skuvajte kus kus prema uputstvima na pakovanju, a vlašac iseckajte.

Kada skuvanu supu sipate u tanjir, odozgo dodajte malo kus kusa i vlašca.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!