Mleveno meso i povrće po izboru...
Specijalitet koji se lako priprema, a vaši ukućani će ga obožavati...
Sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 šoljica sojinih ljuspica
1 veća glavica crvenog luka
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
1 jaje
2 kašike prezli
2 dl ulja
biljni začin
so
biber
sveži peršun
Fil:
450 g mešanog povrća (šargarepa, brokole, paprika...)
3-4 kašike narendanog feta sira
Priprema:
Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta, dok malo ne nabubre. Zatim ih procediti i ostaviti da se ohlade. Ohlađenu soju dobro pritiskati dlanovima, da se sav višak vode ocedi, pa je odložiti sa strane. Mleveno meso pomešati sa sitno iseckanim crvenim lukom, narendanom šargarepom i usitnjenim belim lukom. Dodati sojine ljuspice, jaje, prezle, biljni začin, so, biber i peršun. Sve dobro izmešati da se masa sjedini. Očišćeno i iseckano povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (3-4 minuta), procediti i ostaviti da se ohladi. Na prozirnu foliju staviti začinjeno mleveno meso i ravnomerno ga raširiti u obliku pravougaonika. Preko mesa celom dužinom ređati izmešano povrće, pa preko posuti narendanom fetom. Meso pažljivo urolati uz pomoć folije. Staviti u frižider da odstoji 15-20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, od 45 minuta do sat vremena. Tokom pečenja rolat povremeno zalivati masnoćom iz pleha.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti