Bićete ponosni i izgledom i ukusom ovih slanih rolnica.
"Srpska" verzija ovog specijaliteta bila bi sa pršutom ili šunkom - pripremite onu koja vam se više dopada!
Sastojci:
Palačinke:
1 jaje
125 ml mleka
85 g brašna
1 kašika otopljenog putera
1 mladi luk
prstohvat soli
Fil:
120 g krem sira
100 g fileta dimljenog lososa
1 kašika limunovog soka
prstohvat bibera
bosiljak ili peršun
Priprema:
Dobro umutiti sve sastojke, zajedno sa iseckanim mladim lukom (uključujući i zelene listove). U tiganju, na malo ulja, ispeći 4 palačinke. Krem sir malo pobiberiti i u njega umešati limunov sok. Svaku palačinku premazati punom kašikom krem sira. Preko poslagati komadiće fileta dimljenog lososa (po 2-3 fileta) i urolati palačinke. Svaku palačinku zamotati u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati. Pre služenja, odmotati foliju, ukloniti krajeve palačinki i svaku iseći na 6 jednakih delova. Svaki deo posuti s malo iseckanog bosiljka ili peršuna.
Ovo je Kalinićeva Zvezda i ima 2-0 u Evroligi! Baskonija pala u Areni, za sjajan start crveno-belih
"Bila sam ponosna, parkirala sam iz prve": Oglasila se poznata doktorka koja je blokirala ulicu u Beogradu
"Nema predaje": Umesto himne Evrolige, poruka Delija preko cele tribine
Zašto je kralj Aleksandar kobnog 9. oktobra odbio da obuče pancir: Šok saznanja Draškovića o atentatu u Marseju
"Krstio sam dete, kad je pop rekao cifru, prenerazio sam se": Drago doživeo šok u crkvi u Vojvodini, tražio fiskalni