Bićete ponosni i izgledom i ukusom ovih slanih rolnica.
"Srpska" verzija ovog specijaliteta bila bi sa pršutom ili šunkom - pripremite onu koja vam se više dopada!
Sastojci:
Palačinke:
1 jaje
125 ml mleka
85 g brašna
1 kašika otopljenog putera
1 mladi luk
prstohvat soli
Fil:
120 g krem sira
100 g fileta dimljenog lososa
1 kašika limunovog soka
prstohvat bibera
bosiljak ili peršun
Priprema:
Dobro umutiti sve sastojke, zajedno sa iseckanim mladim lukom (uključujući i zelene listove). U tiganju, na malo ulja, ispeći 4 palačinke. Krem sir malo pobiberiti i u njega umešati limunov sok. Svaku palačinku premazati punom kašikom krem sira. Preko poslagati komadiće fileta dimljenog lososa (po 2-3 fileta) i urolati palačinke. Svaku palačinku zamotati u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati. Pre služenja, odmotati foliju, ukloniti krajeve palačinki i svaku iseći na 6 jednakih delova. Svaki deo posuti s malo iseckanog bosiljka ili peršuna.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina