Bićete ponosni i izgledom i ukusom ovih slanih rolnica.

"Srpska" verzija ovog specijaliteta bila bi sa pršutom ili šunkom - pripremite onu koja vam se više dopada!

Sastojci:

Palačinke:

1 jaje

125 ml mleka

85 g brašna

1 kašika otopljenog putera

1 mladi luk

prstohvat soli

Fil:

120 g krem sira

100 g fileta dimljenog lososa

1 kašika limunovog soka

prstohvat bibera

bosiljak ili peršun

Priprema:

Dobro umutiti sve sastojke, zajedno sa iseckanim mladim lukom (uključujući i zelene listove). U tiganju, na malo ulja, ispeći 4 palačinke. Krem sir malo pobiberiti i u njega umešati limunov sok. Svaku palačinku premazati punom kašikom krem sira. Preko poslagati komadiće fileta dimljenog lososa (po 2-3 fileta) i urolati palačinke. Svaku palačinku zamotati u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati. Pre služenja, odmotati foliju, ukloniti krajeve palačinki i svaku iseći na 6 jednakih delova. Svaki deo posuti s malo iseckanog bosiljka ili peršuna.