Ovo jednostavno jelo važi zajedno od najpopularnijih u Americi.
U Srbiji se priprema na razne načine, sa raznim vrstama sira, a evo kako ga pripremaju "preko bare"...
Sastojci:
350 g makarona
50 g putera
2 jaja
250 g kondenzovanog mleka
200 g čedar sira
1 kašičica senfa
1 kašičica tabasko sosa
so
hlebne mrvice
Priprema:
Makarone skuvati u puno vode, da budu "al dente". Varjačom razmutiti jaja sa pola količine kondenzovanog mleka, pa dodati senf i tabasko sos. Oceđenu testeninu staviti u veći tiganj sa puterom i pržiti na tihoj vatri. Dodati pola količine sira, a zatim i smesu s jajima. Sve vreme mešati. Kad jaje počne da se zgušnjava, dodati ostatak mleka i sira. Neprestano mešati da se ne bi stvorile grudvice, a da umak bude gust i kremast. Nakon par minuta skloniti s vatre i, po želji, služiti posuto prepečenim hlebnim mrvicama.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!