Ovo jednostavno jelo važi zajedno od najpopularnijih u Americi.

U Srbiji se priprema na razne načine, sa raznim vrstama sira, a evo kako ga pripremaju "preko bare"...

Sastojci:

350 g makarona

50 g putera

2 jaja

250 g kondenzovanog mleka

200 g čedar sira

1 kašičica senfa

1 kašičica tabasko sosa

so

hlebne mrvice

Priprema:

Makarone skuvati u puno vode, da budu "al dente". Varjačom razmutiti jaja sa pola količine kondenzovanog mleka, pa dodati senf i tabasko sos. Oceđenu testeninu staviti u veći tiganj sa puterom i pržiti na tihoj vatri. Dodati pola količine sira, a zatim i smesu s jajima. Sve vreme mešati. Kad jaje počne da se zgušnjava, dodati ostatak mleka i sira. Neprestano mešati da se ne bi stvorile grudvice, a da umak bude gust i kremast. Nakon par minuta skloniti s vatre i, po želji, služiti posuto prepečenim hlebnim mrvicama.