Ovo jednostavno jelo važi zajedno od najpopularnijih u Americi.
U Srbiji se priprema na razne načine, sa raznim vrstama sira, a evo kako ga pripremaju "preko bare"...
Sastojci:
350 g makarona
50 g putera
2 jaja
250 g kondenzovanog mleka
200 g čedar sira
1 kašičica senfa
1 kašičica tabasko sosa
so
hlebne mrvice
Priprema:
Makarone skuvati u puno vode, da budu "al dente". Varjačom razmutiti jaja sa pola količine kondenzovanog mleka, pa dodati senf i tabasko sos. Oceđenu testeninu staviti u veći tiganj sa puterom i pržiti na tihoj vatri. Dodati pola količine sira, a zatim i smesu s jajima. Sve vreme mešati. Kad jaje počne da se zgušnjava, dodati ostatak mleka i sira. Neprestano mešati da se ne bi stvorile grudvice, a da umak bude gust i kremast. Nakon par minuta skloniti s vatre i, po želji, služiti posuto prepečenim hlebnim mrvicama.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru