Gurmanski specijalitet sa obiljem začina.
Vaši ukućani će ga obožavati!
Sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 šoljica sojinih ljuspica
1 veća glavica crvenog luka
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
1 jaje
2 kašike prezli
2 dl ulja
začin C
so
biber
sveži peršun
Fil:
450 g mešanog povrća (šargarepa, brokole, paprika...)
7-8 kašika narendanog feta sira
Priprema:
Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta, dok malo ne nabubre. Zatim ih procediti i ostaviti da se ohlade. Ohlađenu soju dobro pritiskati dlanovima, da se sav višak vode ocedi, pa je odložiti sa strane. Mleveno meso pomešati sa sitno iseckanim crvenim lukom, narendanom šargarepom i usitnjenim belim lukom. Dodati sojine ljuspice, jaje, prezle, začin C, so, biber i peršun. Sve dobro izmešati da se masa sjedini. Očišćeno i iseckano povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (3-4 minuta), procediti i ostaviti da se ohladi. Na prozirnu foliju staviti začinjeno mleveno meso i ravnomerno ga raširiti u obliku pravougaonika. Preko mesa celom dužinom ređati izmešano povrće, pa preko posuti narendanom fetom. Meso pažljivo urolati uz pomoć folije. Staviti u frižider da odstoji 15-20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, od 45 minuta do sat vremena. Tokom pečenja rolat povremeno zalivati masnoćom iz pleha.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina