Čak i najiskusnije domaćice ponekad imaju problem da nađu savršenu srazmeru ulja i sira.
Uz ovaj recept, nećete morati da razmišljate!
Sastojci:
600 g kora za gibanicu
500 g sitnog sira
2 dl kisele vode
4 jajeta
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
so
Priprema:
Umutiti jaja i pomešati sa izgnječenim sirom. Dodati kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i so (zavisi koliko je slan sir). Nauljiti pleh (prečnika 28 cm) i staviti 1 ½ koru da prekrije dno i malo viri sa svih strana pleha. Ostaviti jednu celu koru sa strane za prekrivanje. Ostale kore podeliti na pola i svaku polovinu umakati u fil, zgužvati i ređati u šerpu da prekriju celo dno. Tako raditi sve dok se ne utroši sav materijal. Ako ostane malo fila, preliti ga preko zgužvanih kora. Saviti kore koje vire iz pleha prema unutra i odvojenom korom prekriti celu pitu. Poprskati uljem i kiselom vodom i peći oko 40 minuta na 200 stepeni C.
“Željko, gledaj sad šta ćeš”: Partizan ima novog sponzora, Ostoja Mijailović otkrio sve detalje!
"Sigurno smo najbolji klub u regionu": Nebojša Čović na proslavi Crvene zvezde!
Voditeljka čestitala Dončiću katolički Božić: Jokić kaže "nije moj", a pogledajte Lukinu reakciju
Partizan u punoj Areni traži povratak na pobednički kolosek: Klub se oglasio pred meč sa Fenerom
Ukidaju se trolejbusi u Beogradu! Skupština donela odluku o tome šta će biti sa njihovim linijama