Sa svinskim rebarcima obično ne možete da pogrešite, a ono što daje poseban šmek ovom specijalitetu jeste aromatična marinada!
Sastojci:
3 kg svinjskih rebara
7 kašičica soli
1,5 kašičica bibera
1,5 kašičica belog luka u prahu
12 kašika maslinovog ulja
Roštilj marinada:
14 kašika kečapa
3 kašike meda
1,5 kašika žutog šećera
3 kašike balazamiko sirćeta
3 kašike sojinog sosa
1/2 kašičice bibera
3 kašike ulja
1/2 kašike ljute mlevene crvene paprike
Priprema:
Rebra dobro utrljati mešavinom soli, bibera i belog luka. Obe strane premazati maslinovim uljem. Roštilj marinada: Pomešati u posudi sve navedene sastojke i dobro premazati rebra. Ostaviti da odstoje u frižideru pola sat, sat, da upiju sve arome. Peći na roštilju, sa obe strane, dok ne dobiju lepu, rumenu boju.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Mondo ukrštenica za 26. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji