Sa svinskim rebarcima obično ne možete da pogrešite, a ono što daje poseban šmek ovom specijalitetu jeste aromatična marinada!

Sastojci:

3 kg svinjskih rebara

7 kašičica soli 

1,5 kašičica bibera 

1,5 kašičica belog luka u prahu 

12 kašika maslinovog ulja 

Roštilj marinada:

14 kašika kečapa 

3 kašike meda 

1,5 kašika žutog šećera 

3 kašike balazamiko sirćeta

3 kašike sojinog sosa

1/2 kašičice bibera 

3 kašike ulja 

1/2 kašike ljute mlevene crvene paprike

Priprema:

Rebra dobro utrljati mešavinom soli, bibera i belog luka. Obe strane premazati maslinovim uljem. Roštilj marinada: Pomešati u posudi sve navedene sastojke i dobro premazati rebra. Ostaviti da odstoje u frižideru pola sat, sat, da upiju sve arome. Peći na roštilju, sa obe strane, dok ne dobiju lepu, rumenu boju.