Lepe na oko i fantastičnog ukusa!

Plavi patlidžan punjen mesom i pečurkama oduševiće vaše ukućane.

Sastojci:

2 veća plava patlidžana

200 g šampinjona

200 g mlevenog mešanog mesa

1 glavica luka

2 čena belog luka

2 dl povrtnog bujona

1 struk peršuna

so

biber

biljni začin

Priprema:

Plave patlidžane iseći na krugove, posoliti ih i ostaviti u cediljki oko pola sata da puste gorčinu. Isprati ih i prosušiti kuhinjskim ubrusima. Rernu zagrejati na 200 stepeni C. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući povrtnim bujonom. Dodati iseckani peršun i začinite. Ako je smesa suviše retka, u ½ dl vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. Po nauljenoj vatrostalnoj posudi rasporediti ostatak fila, preko poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeniC otprilike 10 minuta.