Ne samo što je veoma ukusna, već i izgleda lepo, a evo kako se sprema.
Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo i brze projice i pogaču bez kvasca!
Sastojci:
Pola kilograma brašna
20 grama suvog kvasca
Dva decilitra mleka
Kašičica soli
Kašičica šećera
Pet kašika ulja
150 grama margaina
Jedno žumance
Priprema:
U manju posudu sipajte kvasac, šećer i malo mlakog mleka, izmešajte i ostavite da nadođe.
U veću posudu sipajte brašno, napravite udubljenje u sredini, pa u to sipajte so, nadošli kvasac, ulje i preostalo mleko, i zamesite testo, dok ne bude glatko i ne prestane da se lepi za posudu.
Zatim, zamešeno testo ostavite na toplom da nadođe oko sat vremena.
Kada je nadošlo, testo premesite na radnoj površini koju ste prethodno posuli brašnom, pa ga podelite na pet loptica i ostavite da nadođu oko deset minuta.
Zatim svaku lopticu razvucite oklagijom na debljinu od oko jednog centimetra, pa na četiri razvučena kruga testa narendajte margarin. Poređajte razvučene krugove testa jedan na drugi, a na vrh stavite peti, nepremazani krug testa.
Istanjite testo oklagijom, pa isecite trake širine od oko četiri-pet centimetara i savijte ih u pužiće (postupak je isti kao kada savijate rolat).
Poređajte pužiće u pleh, premažite ih žumancetom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok pogača ne postane braonkasta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!