Ne samo što je veoma ukusna, već i izgleda lepo, a evo kako se sprema. 

Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo i brze projice i pogaču bez kvasca!

Sastojci:

Pola kilograma brašna

20 grama suvog kvasca

Dva decilitra mleka

Kašičica soli

Kašičica šećera

Pet kašika ulja

150 grama margaina

Jedno žumance

Priprema:

U manju posudu sipajte kvasac, šećer i malo mlakog mleka, izmešajte i ostavite da nadođe.

U veću posudu sipajte brašno, napravite udubljenje u sredini, pa u to sipajte so, nadošli kvasac, ulje i preostalo mleko, i zamesite testo, dok ne bude glatko i ne prestane da se lepi za posudu.

Zatim, zamešeno testo ostavite na toplom da nadođe oko sat vremena.

Kada je nadošlo, testo premesite na radnoj površini koju ste prethodno posuli brašnom, pa ga podelite na pet loptica i ostavite da nadođu oko deset minuta.

Zatim svaku lopticu razvucite oklagijom na debljinu od oko jednog centimetra, pa na četiri razvučena kruga testa narendajte margarin. Poređajte razvučene krugove testa jedan na drugi, a na vrh stavite peti, nepremazani krug testa.

Istanjite testo oklagijom, pa isecite trake širine od oko četiri-pet centimetara i savijte ih u pužiće (postupak je isti kao kada savijate rolat).

Poređajte pužiće u pleh, premažite ih žumancetom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok pogača ne postane braonkasta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!