Ako postite, dopašće vam se ovaj recept za dane kada je dozvoljeno koristiti ulje! Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, ukusan je i zasitan!
Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo brze projice i pogaču bez kvasca!
Sastojci:
500 grama spanaća
Dve glavice luka
Dva čena belog luka
300 grama testenine za lazanje bez jaja
150 grama sira biljnog porekla
Maslinovo ulje
Sušeni origano
So, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Spanać blanširajte pet minuta u ključaloj vodi, zatim ga dobro iscedite i iseckajte kada se ohladi. U zavisnosti od toga koju ste testeninu kupili, možda ćete morati i nju da obarite, pojedine vrste mogu u rernu i sirove.
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte spanać i po potrebi malo vode kako ne bi zagoreo. Narendajte polovinu količine sira i začinite solju, biberom i origanom.
U posudu za pečenje najpre stavite malo sosa, pa red testenine, to pomaže da donji deo lazanje ne bude suv. Naizmenično ređajte testeninu i sos dok ne potrošite sve sastojke. Narendajte ostatak sira po vrhu jela i pecite dvadesetak minuta.
Koji je vaš omiljeni posni recept? Recite nam u komentarima!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu