Teško da ima osobe koja ne zna kako se spremaju pohovane tikvice, ali ih svi uglavnom uvek spremamo na isti način. Ovo je sjajan recept za one koji bi da probaju nešto novo!
Sastojci:
Jedna tikvica
Dva paradajza
Oko 200 grama mladog sira
Tri kašike brašna
Dva jaja so
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite ih na kolutove, malo posolite, pa ostavite da odstoje desetak minuta, kako bi malo otpustile vodu.
Sir isecite na listiće, a paradajz na kolutove. U tanjiru umutite jaja i posolite.
Zatim na kolut tikvica stavite kolut paradajza, pa odozgo list sira. Na vrh stavite još jedan kolut tikvica.
Ovaj "sendvič" od tikvica umočite prvo brašno, zatim u jaja i pržite u zagrejanom ulju dok ne dobiju braonkastu koricu, pa okrenite na drugu stranu.
Postupak ponovite dok ne utrošite sav materijal, pa jelo poslužite toplo!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!