Umesto da "čekićate" kraj šporeta da se ćufte isprže, pripremite ovo popularno jelo na daleko jednostavniji način.

Sastojci

500 g junećeg mlevenog mesa

2 jajeta

30 g prezli

2 čena belog luka

biber

so

mlevena crvena paprika

150 g crnog luka

300 g paprike

200 g paradajz pelata

2 kašike ulja

peršunov list

Priprema:

Pomešati meso, jaja, sitno iseckan beli luk, biber, so, crvenu mlevenu papriku i prezle natopljene sa malo vode. Dobro umesiti masu, napraviti ćuftice i ređati ih u vatrostalnu činiju. Na ulju propržiti iseckan crni luk, dodati iseckanu papriku i paradajz pelat. Začiniti i pržiti 5 minuta. Pripremljeno povrće sipati u činiju preko ćuftica, posuti peršunom i peći u rerni na 180 stepni C, 30 minuta.