Kada želite da impresionirate goste ili prosto da uživate u desertu koji se topi u ustima - spremite profiterole!
Sastojci:
100 mililitara ulja
200 mililitara vode
Šest kašika oštrog brašna
Četiri jaja
Za nadev:
Tri kašike brašna
350 mililitara mleka
Tri jaja
Tri kašike šećera
250 mililitara slake pavlake
Za preliv:
200 grama mlečne čokolade
50 grama tamne čokolade
Dve-tri kašike mleka
Priprema:
U šerpu stavite stavite vodu i ulje, pa stavite da provri, zatim u to dodajte brašno, da se sve sjedini, pa ostavite da ohladi.
U mleko dodajte jedno po jedno jaje i mutite, pa to pomešajte sa mešavinom sa brašnom.
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a zatim pripremljenu smesu sipajte u špric ili kesu kojoj ćete odseći vrh, pa u plehu pravite kružiće od ove smese. Pecite ih oko 15 minuta, pa ostavite da se ohlade.
U međuvremenu, pripremite fil.
Umutite jaja sa šećerom i brašnom, i u to dodajte pet-šest kašika mleka, a ostatak mleka stavite na vatru i ostavite da provri. Kada mleko provri, umućena jaja dodajte u to, pa mešajte dok se fil ne zgusne, a onda sklonite sa vatre.
Kada se fil ohladi, dodajte ekstrakt vanile i slatku pavlake, pa sve umutite. Sipajte ga u kesu ili špric i napunite profiterole.
Da biste pripremili glazuru, istopite čokoladu na pari, dodajte mleko, slatku pavlaku i sve dobro izmešajte. Pripremljene profiterole umačite u čokoladu, a zatim ređajte na tacnu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!