Kada želite da impresionirate goste ili prosto da uživate u desertu koji se topi u ustima - spremite profiterole!

Sastojci:

100 mililitara ulja

200 mililitara vode

Šest kašika oštrog brašna

Četiri jaja

Za nadev:

Tri kašike brašna

350 mililitara mleka

Tri jaja

Tri kašike šećera

250 mililitara slake pavlake

Za preliv:

200 grama mlečne čokolade

50 grama tamne čokolade

Dve-tri kašike mleka

Priprema:

U šerpu stavite stavite vodu i ulje, pa stavite da provri, zatim u to dodajte brašno, da se sve sjedini, pa ostavite da ohladi.

U mleko dodajte jedno po jedno jaje i mutite, pa to pomešajte sa mešavinom sa brašnom.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a zatim pripremljenu smesu sipajte u špric ili kesu kojoj ćete odseći vrh, pa u plehu pravite kružiće od ove smese. Pecite ih oko 15 minuta, pa ostavite da se ohlade.

U međuvremenu, pripremite fil.

Umutite jaja sa šećerom i brašnom, i u to dodajte pet-šest kašika mleka, a ostatak mleka stavite na vatru i ostavite da provri. Kada mleko provri, umućena jaja dodajte u to, pa mešajte dok se fil ne zgusne, a onda sklonite sa vatre.

Kada se fil ohladi, dodajte ekstrakt vanile i slatku pavlake, pa sve umutite. Sipajte ga u kesu ili špric i napunite profiterole.

Da biste pripremili glazuru, istopite čokoladu na pari, dodajte mleko, slatku pavlaku i sve dobro izmešajte. Pripremljene profiterole umačite u čokoladu, a zatim ređajte na tacnu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!