Ako volite obrok salate, ovo je zdravija, laganija verzija popularne Cezar salate. Po standardnom receptu se sprema sa teškim dresingom i režnjevima slanine, pa je ovo zdravija verzija koja je jednako ukusna.

Za one koji vole ukusnu hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

Jedan pileći file

Zelena salata

Paradajz

Crveni luk

Dva parčeta hleba

So, biber

Maslinovo ulje

Kašičica senfa

Limun

Parmezan

Priprema:

Piletinu propržite sa obe strane na maslinovom ulju, dok lepo ne porumeni. U istom tiganju zapecite hleb, potom ga isecite na kockice (krutone).

Povrće operite, salatu iscepkajte a paradajz i luk isecite na režnjeve. Od soka limuna, senfa i maslinovog ulja napravite dresing i začinite ga solju i biberom.

Pomešajte povrće, komadiće piletine i hleba, prelijte dresingom i na vrh narendajte malo parmezana.