Ako vam je dosadilo da spremate stalno iste pite ili ne želite da jedete toliko testa, evo recepta koji će vam se svideti - pita od povrća i kinoe, bez testa! Probajte, veoma je ukusna, a lako se i sprema... 

Sastojci:

Šolja kinoe

Dve šolje vode

Šolja cvetova brokolija

Jedna crvena paprika

Šolja iseckanog slatkog krompira

Manja glavica crnog luka

Dva-tri čena belog luka

Kašika maslinovog ulja

Kašičica soli

Bibera po ukusu

Četiri jaja

Kašičica bosiljka

Kašičica origana

Tri kašike paradajz sosa

Priprema:

Kinou najpre isperite, a zatim sipajte u šerpu sa vodom i stavite da provri. Smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka oko 12-15 minuta, ili dok tečnost ne ispari.

Dok se kinoa kuva, sitno iseckajte povrće, zatim ga stavite u pleh, prelijte maslinovim ulje, malo posolite, pobiberite, promešejte, pa stavite u rernu zagrejanu na 230 stepeni i pecite oko 15 minuta, odnosno dok povrće ne omekša i ne počne da dobija braonkastu boju.

Kinou sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.

U posudi umutite jaja, dodajte bosiljak, origano, malo soli, bibera i paradajz sos. U to dodajte kinou, pečeno povrće i sve dobro izmešajte.

Smesu sipajte u podmazan pleh i ravnomerno je rasporedite. Rernu zagrejte na 190 stepeni i pitu pecite oko 20 minuta, ostavite da se prohladi i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!