Ako vam je dosadilo da spremate stalno iste pite ili ne želite da jedete toliko testa, evo recepta koji će vam se svideti - pita od povrća i kinoe, bez testa! Probajte, veoma je ukusna, a lako se i sprema...
Sastojci:
Šolja kinoe
Dve šolje vode
Šolja cvetova brokolija
Jedna crvena paprika
Šolja iseckanog slatkog krompira
Manja glavica crnog luka
Dva-tri čena belog luka
Kašika maslinovog ulja
Kašičica soli
Bibera po ukusu
Četiri jaja
Kašičica bosiljka
Kašičica origana
Tri kašike paradajz sosa
Priprema:
Kinou najpre isperite, a zatim sipajte u šerpu sa vodom i stavite da provri. Smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka oko 12-15 minuta, ili dok tečnost ne ispari.
Dok se kinoa kuva, sitno iseckajte povrće, zatim ga stavite u pleh, prelijte maslinovim ulje, malo posolite, pobiberite, promešejte, pa stavite u rernu zagrejanu na 230 stepeni i pecite oko 15 minuta, odnosno dok povrće ne omekša i ne počne da dobija braonkastu boju.
Kinou sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
U posudi umutite jaja, dodajte bosiljak, origano, malo soli, bibera i paradajz sos. U to dodajte kinou, pečeno povrće i sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u podmazan pleh i ravnomerno je rasporedite. Rernu zagrejte na 190 stepeni i pitu pecite oko 20 minuta, ostavite da se prohladi i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!