Isprobajte ovaj super recept čuvenog kuvara za pastu sa pečurkama i parmezanom.
Sastojci:
150 grama testenine
Dva čena belog luka
250 grama pečuraka (šampinjona, vrganja…)
25 grama parmezana
Dve kašike pavlake
Pola kašike maslinovog ulja
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.
U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk kratko prodinstajte (minut), dodajte oprane i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.
Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji