Isprobajte ovaj super recept čuvenog kuvara za pastu sa pečurkama i parmezanom.

Sastojci:

150 grama testenine

Dva čena belog luka

250 grama pečuraka (šampinjona, vrganja…)

25 grama parmezana

Dve kašike pavlake

Pola kašike maslinovog ulja

Priprema:

Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.

U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk kratko prodinstajte (minut), dodajte oprane i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.

Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.