Ako tražite dobar recept za ručak pun povrća, predlažemo vam ovu musaku sa spanaćem i krompirom!

Za ljubitelje povrća, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!

Sastojci:

Pola kilograma krompira

200 grama spanaća

Dve čaše kisele pavlake

Dva jaja

Tvrdi sir

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Krompir isecite na tanke kriške i blanširajte u posoljenoj vodi pet do deset minuta.

Spanać kratko izdinstajte, a potom ga dobro ocedite. U činiji pomešajte jaje i pavlaku i začinite solju i biberom.

U mali pleh najpre stavite kašiku smese jaja i pavlake, razmažite po dnu, a potom naređajte red krompira, red spanaća i završite krompirom. Prelijte ostatkom smese, narendajte tvrdi sir po vrhu i zapecite u rernu 15-20 minuta.