Isprobajte ovaj jednostavan recept za pastirsku pitu sa piletinom. Pastirska pita je tradicionalno englesko jelo od mlevenog mesa, sa koricom od pire krompira. Obično se pravi sa junetinom, a mi vam donosimo "varijaciju na temu" sa mlevenim ili sitno seckanim pilećim belim mesom, koja je odličan izbor za večeru.
Priprema se pola sata, a onda je stavite u rernu na četrdesetak minuta i imate ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
Za pire
680 grama krompira, opranog i očišćenog
So
Četiri kašike otopljenog putera
60 mililitara mleka
60 grama pavlake
Mleveni crni biber
125 grama narendanog kačkavalja
Za fil
Kašika maslinovog ulja
Glavica crnog luka, sitno iseckanog
Dve šargarepe, oprane, očišćene i iseckane na kockice
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Dva manja paškanata, oprana, očišćena i iseckana na kockice
Kašika svežeg timijana, sitno iseckanog
Kašičica žalfije
180 mililitara suvog belog vina
680 grama mlevenog ili sitno seckanog belog mesa
Tri kašike brašna
180 militara pileće supe iz kocke
Kašika svežeg peršuna, sitno iseckanog
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Prvo napravite pire krompir. U većoj šerpi skuvajte krompir, posolite, a kad bude sasvim mekan, odlijte vodu. Izgnječite ga u ujednačenu smesu, bez grudvica, dodajte otopljen puter, mleko i pavlaku. Pobiberite po ukusu, dodajte 100 grama narendanog kačkavalja, promešajte pa ostavite sa strane.
U većoj šerpi koja može u rernu, zagrejte ulje. Dodajte luk, pargarepu, paškanat, beli luk, pa dinstajte dok ne povrće ne omekša. Dodajte timijan i žalfiju, i dinstajte kratko, a zatim sipajte belo vino i kuvajte oko dva minuta.
Mleveno ili sitno iseckano belo meso dodajte u šerpu, pa dinstajte dok meso ne bude skoro gotovo. Pospite brašno po mesu, promešajte da bude ravnomerno raspoređeno, dinstajte još minut, dva, pa dodajte supu iz kocke.
Na srednjoj vatri, kuvajte dok ne proključa i ne počne da se zgušnjava. Meso prekrijte pire krompirom u ravnomernom sloju, pospite ostatkom narendanog kačkavalja, pa pecite u rerni dok krompir ne poprimi zlatnožutu boju, oko 40 minuta.
Služite toplo, posuto seckanim peršunom.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Mondo ukrštenica za 26. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji