Sjajan recept za lepinje koje ostaju sveže i ponekoliko dana!
Sastojci:
1 kesica kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika brašna
1 dl tople vode
Testo:
250 g glatkog brašna
200 g integralnog brašna
1 kašičica soli
5 kašika maslinovog ulja
2 dl tople vode
Fil:
70 g feta sira
1 grančica ruzmarina
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Kvasac izmešati s brašnom, šećerom i vodom, pa ga ostaviti 10-ak minuta da nadođe. Pomešati obe vrste brašna i dodati so. Dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje, toplu vodu, pa umesiti meko testo. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da nadođe, oko 45 minuta. Nadošlo testo podeliti na 4 dela, staviti u podmašćen pleh, rukama istanjiti i razvući u lepinjice. Premazati ih maslinovim uljem, pa prstima napraviti udubljenja. Ostaviti još 10 minuta pokriveno krpom. Fetu izmrviti i utisnuti u testo, posuti sa malo ruzmarina i izbockati viljuškom. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte