Sastojci:
Testo:
3 šolje brašna
150 g hladnog putera
2 jajeta
3 kašike hladne vode
1/2 kašičice soli
1 kašičica sušenog bosiljka (ili origana)
Fil:
300 g zaleđenog spanaća
3 šolje usitnjenog feta sira
3 jajeta
1 kašika maslinovog ulja
4 kašike jogurta
1/2 kašičice soli
1/2 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 šolje rendanog parmezana
1/3 kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Umesiti brašno, so, i hladan puter u sipkavu smesu. Dodati jaja, bosiljak i vodu i sve dobro zamesiti. Oblikovati u jufku, umotati u plastičnu foliju i staviti u frižider na pola sata. Odmrznut spanać dobro ocediti i pomešati sa maslinovim uljem, jogurtom, fetom, jajima, brašnom i praškom za pecivo. Dodati so, parmezan i biber i staviti u frižider. Uključiti rernu na 220 stepeni C. Testo razviti i obložiti okruglu tepsiju (da viri preko ivica 2 cm). Na par mesta izbockati viljuškom. Sipati smesu od sira i spanaća, poravnati, a višak testa saviti na unutra. Peći otprilike 45 minuta (paziti da se ne prepeče). Malo prohladiti i odmah služiti.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti