Iskoristite sezonu jagoda i isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kolač sa ovim divnim voćem.

Sastojci

*Sve merite istom šoljom

Dve i po šolje brašna

Šolja šećera

Kesica praška za pecivo

700 grama jagoda, opranih i isečenih na polovine ili četvrtine

Šoljica ulja

180 mililitara jogurta

Četiri jaja

Priprema:

Rernu uključite na 180 stepeni. Jaja penasto umutite mikserom ili žicom. U činiji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, a onda polako dodajte ulje, jogurt i umućena jaja, miksirajući na srednjoj brzini žicama za testo, dok ne dobijete ujednačenu smesu.

U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za testo. Odozgo poređajte jagode, a možete malo i da ih "pogurate" da lepo utonu u testo.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok kolač ne porumeni, a čačkalica kojom ste "bocnuli" testo ne izađe suva.

Gotov kolač pospite šećerom u prahu i služite.