Minestrone supa sprema se veoma jednostavno, a toliko je ukusna da će vrlo brzo postati vaš omiljeni letnji obrok!

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Veća glavica crnog luka

So i biber po ukusu

Dva čena belog luka

Oko 200 grama paradajza

Četiri šolje supe od povrća (iz kocke)

Jedna manja tikvica

Jedna manja šargarepa

Pola šolje zamrznutog graška

Oko 30 grama rendanog parmezana

Šolja svežeg bosiljka

Krutoni, za služenje

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju srednje veličine, pa u njemu propržite crni luk, dodajući so biber. Dodajte beli luk i ostavite još oko minut na vatri. Zatim u to dodajte paradajz isečen na kockice i supu od povrća, pa ostavite da se krčka oko pet minuta.

Dodajte tikvicu takođe isečenu na kockice, i šargarepu, krčkajte još oko tri minuta. U supu dodajte i grašak, neka se krčka još oko tri minuta sve zajedno, pa odozgo pospite rendani parmezan i svež bosiljak.

Poslužite supu toplu, sa krutonima helba (opciono).

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!