Kuvan, pečen, pržen... toliko je načina za spremanje krompira i toliko različitih jela sa ovom namirnicom. Ako želite da probate nešto novo, pripremite salatu sa krompirom, nećete se pokajati!

Sastojci:

Oko kilogram krompira

Kašičica soli

220 grama kisele pavlake

Kašika senfa

Dve kašike limunovog soka

Tri mlada luka

¾ šolje iseckanog svežeg bosiljka

Priprema:

Krompire stavite u veću šerpu, prelijte vodom i stavite da provri. Dodajte kašičicu soli, zatim smanjite vatru i ostavite krompire da se kuvaju 12 do 15 minuta. Ocedite vodu, a zatim ih stavite u hladnu vodu da bi se pre ohladili, pa ih nakon toga izvadite na ubrus da se suše.

Kada su dovoljno ohlađeni da možete normalno da ih držite u ruci, isecite ih na kocke (ne previše sitne).

U većoj posudi pomešajte pavlaku, senf, limunov sok, zatim u to dodajte krompir, promešajte, pa na kraju dodajte iseckani mladi luk i bosiljak.

Ostavite da odstoji oko pola sata, po želji pospite još mladog luka ili bosiljka i poslužite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!