Krompir može da se spreči na toliko mnogo načina, a mi vam predlažemo da probate ovako - uz spanać i sir, zapečene u rerni, nećete se pokajati. 

Sastojci:

Oko 600 grama crvenog krompira

Dve kašike maslinovog ulja

Četiri jaja

¼ šolje pavlake za kuvanje

200 grama rendanog kačkavalja

¼ šolje bosiljka

¼ šolje peršuna

Tri čena belog luka

Tri šolje svežeg spanaća

Kašičica mirođije

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni.

Krompir isecite na krupnije komade, pa ga uvaljajte u mešavinu ulja i dodajte po četvrtinu kašičice soli i bibera. Zatim poređajte krompire u pripremljen pleh i pecite oko 20 do 25 minuta, pa smanjite rernu na 190 stepeni.

U međuvremenu, umutite jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola kašičice soli, dodajte rendani sir, bosiljak, peršun i luk. U velikoj posudi pomešajte krompir, spanać i mirođiju sa mešavinom jaja i sve dobro izmešajte.

Vratite u pleh, prekrijte folijom i pecite oko pola sata do 35 minuta, sklonite foliju pa pecite još oko pet minuta. Po želji, dodajte odozgo još bosiljka ili peršuna i poslužite jelo toplo.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!