Ako volite razne obrok salate, poput popularne Cezar salate, i ova će vam se dopasti - veoma je ukusna i laka za pripremu!

Sastojci:

Oko pola kilograma pilećeg belog mesa

Kašičica mlevenog korijandera

Kašičica sušenog origana

Malo soli i bibera

Pet kašika maslinovog ulja

Četiri kašike vinskog sirćeta

Kašika seckanog peršuna

Nekoliko listova zelene salate

Tri krastavca

Šolja čeri paradajza

Dva avokada

Oko 115 grama feta sira

Pola šolje maslina

Priprema:

Pripremite roštilj, a piletinu pospite korijanderom, origanom, solju i biberom. Stavite je na roštilj na dvadesetak minuta, okrećući da se ispeče sa obe strane. Ostavite da se prohladi oko pet minuta, pa isecite na trake željene veličine.

Ukoliko nemate roštilj, piletinu možete da propržite.

Zatim, pripremite dresing za salatu. Pomešajte maslinovo ulje, sirće i peršun u manjoj posudi, pa dodajte so i biber.

Operite i isecite zelenu salatu, krastavac, čeri paradajz, avokado, fetu i masline, pa ih rasporedite u četiri manje posude. Odozgo stavite piletinu, pa prelijte dresingom.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!