![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Sastojci:
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
Voćni deo:
1 kg jabuka
2 vanilin šećera
cimet
1 čaša šećera
3/4 čaše ulja
Priprema:
Pomešati brašno s praškom za pecivo, grizom i šećerom. Oljuštene jabuke narendati, pošećeriti, pa dodari vanilin šećer, cimet i ulje. Dobro izmešati. Rernu zagrejati na 180 tepeni C. Plah obložiti pairom za pečenje. Smesu od brašna podeliti na tri dela, a jabuke na dva. U pleh prvo istresti smesu od brašna, poravnati, pa rasporediti pola količine jabuka, Ponovo poravnati, pa ponoviti još jednom. Završiti smesom od brašna. Zaliti sokom od jabuka (ostatak od rendanja) i peći 40 minuta.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa