Sastojci: 

2 čaše brašna

2 čaše pšeničnog griza

1 čaša šećera

1 prašak za pecivo

Voćni deo:

1 kg jabuka

2 vanilin šećera

cimet

1 čaša šećera

3/4 čaše ulja

Priprema:

Pomešati brašno s praškom za pecivo, grizom i šećerom. Oljuštene jabuke narendati, pošećeriti, pa dodari vanilin šećer, cimet i ulje. Dobro izmešati. Rernu zagrejati na 180 tepeni C. Plah obložiti pairom za pečenje. Smesu od brašna podeliti na tri dela, a jabuke na dva. U pleh prvo istresti smesu od brašna, poravnati, pa rasporediti pola količine jabuka, Ponovo poravnati, pa ponoviti još jednom. Završiti smesom od brašna. Zaliti sokom od jabuka (ostatak od rendanja) i peći 40 minuta. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.