![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Sastojci:
1 veća glavica zelene salate
1 glavica crnog luka
20 g putera
1 l povrtnog bujona
2 žumanceta
3 kašike slatke pavlake
malo iseckanog svežeg peršuna
Priprema:
Očistiti salatu i dobro oprati. Listove sitno iseći. Glavicu crnog luka oljuštiti, sitno iseći i kratko propržiti na zagrejanom puteru, da bude staklast. Dodati 2/3 ukupne količine iseckane zelene salate i sve zajedno par minuta pržiti. Sipati litar povrtnog bujona i kuvati na srednjoj vatri, dok ne proključa. Skloniti s vatre. Razmutiti žumanca sa pavlakom, pa postepeno sipati u vrelu čorbu, neprestano mešajući kako bi se napravile "mrvice". Pred služenje, u čorbu umešati ostatak zelene salate i posuti iseckanim peršunom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"