Sastojci:

1 veća glavica zelene salate

1 glavica crnog luka

20 g putera

1 l povrtnog bujona

2 žumanceta

3 kašike slatke pavlake

malo iseckanog svežeg peršuna

Priprema:

Očistiti salatu i dobro oprati. Listove sitno iseći. Glavicu crnog luka oljuštiti, sitno iseći i kratko propržiti na zagrejanom puteru, da bude staklast. Dodati 2/3 ukupne količine iseckane zelene salate i sve zajedno par minuta pržiti. Sipati litar povrtnog bujona i kuvati na srednjoj vatri, dok ne proključa. Skloniti s vatre. Razmutiti žumanca sa pavlakom, pa postepeno sipati u vrelu čorbu, neprestano mešajući kako bi se napravile "mrvice". Pred služenje, u čorbu umešati ostatak zelene salate i posuti iseckanim peršunom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.