Sastojci:
1 veća glavica zelene salate
1 glavica crnog luka
20 g putera
1 l povrtnog bujona
2 žumanceta
3 kašike slatke pavlake
malo iseckanog svežeg peršuna
Priprema:
Očistiti salatu i dobro oprati. Listove sitno iseći. Glavicu crnog luka oljuštiti, sitno iseći i kratko propržiti na zagrejanom puteru, da bude staklast. Dodati 2/3 ukupne količine iseckane zelene salate i sve zajedno par minuta pržiti. Sipati litar povrtnog bujona i kuvati na srednjoj vatri, dok ne proključa. Skloniti s vatre. Razmutiti žumanca sa pavlakom, pa postepeno sipati u vrelu čorbu, neprestano mešajući kako bi se napravile "mrvice". Pred služenje, u čorbu umešati ostatak zelene salate i posuti iseckanim peršunom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti