Uz ovu salatu odlično će ići i pile punjeno slaninom i šampinjonima, kao i krmenadle sa kajsijama.  

Sastojci:

1,5 šolja od 2 dl pirinča

250 g fete

200 g maslina

3 paprike (crvena, žuta i zelena)

1/2 glavice crnog luka

Preliv:

1 kašika belog vinskog sirćeta

1 kašika iseckanog belog luka

100 ml maslinovog ulja

sok od 2 limuna

rendana kora limuna

1 kašičica origana

1 kašičica senfa

1 kašičica mlevenog kima

biber

so

Priprema:

Pirinač kuvati u slanoj vodi. Kad omekša, ocediti i isprati pod mlazom hladne vode. Izručiti u veću činiju i preliti sa malo maslinovog ulja. Dodati iseckane paprike, masline, luk i fetu isečenu na kockice. Preliv: Pomešati sok i rendanu koru limuna, sirće, origano, senf, beli luk i mleveni kim. Postepeno dodavati preostalo maslinovo ulje, biber i so po ukusu. Preliti salatu i lagano izmešati.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.