Ručak za celu porodicu koji će vas oduševiti.

Za desert predlažemo naš sladoled od dinje ili galete sa kajsijama.

Sastojci:

1 pile 

4-5 kriški starog hleba 

mleko 

200 g slanine 

1 glavica crnog luka 

3 čena belog luka 

peršun 

200 g šampinjona 

so

biber

puter

Priprema:

Pile dobro posoliti iznutra i spolja. Hleb natopiti mlekom, dobro ga ocediti i staviti u posudu. Dodati sitno isečenu slaninu, crni i beli luk, peršun i listiće šampinjona. Začiniti solju i biberom. Smesu dobro promešati, napuniti pile i koncem mu vezati noge da smesa ne bi iscurela napolje. Od ostatka smese napraviti loptice. Pile premazati puterom i staviti u dublju posudu za pečenje, a okolo poslagati loptice. Peći na 200 stepeni C, otprilike 1,5 h (povremeno ga zalivati sokovima koje je pustilo prilikom pečenja).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.