Sastojci:
250 ml tečne pavlake
50 g šećera
100 g pečenih i grubo seckanih lešnika
4 jajeta
125 ml nutele
Priprema:
Kalup veličine 12 x 22 cm podmazati uljem, pa obložiti providnom folijom. Umutiti rashlađenu tečnu pavlaku, pa je pokriti providnom folijom i staviti u frižider. Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa kuvati na pari, stalno muteći, oko 8 minuta ili dok se količina ne udvostruči. Presuti u veću činiju. Nutelu otopiti u mikrotalasnoj (oko 30 sekundi), pa sjediniti sa smesom od jaja i ostaviti otprilike 20 minuta da se prohladi. Lagano (iz 3 puta) umešati umućenu pavlaku i lešnike, sipati u pripremljen kalup, pokriti providnom folijom i staviti u zamrzivač na najmanje 6 sati ili preko noći.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise