![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Sastojci:
250 ml tečne pavlake
50 g šećera
100 g pečenih i grubo seckanih lešnika
4 jajeta
125 ml nutele
Priprema:
Kalup veličine 12 x 22 cm podmazati uljem, pa obložiti providnom folijom. Umutiti rashlađenu tečnu pavlaku, pa je pokriti providnom folijom i staviti u frižider. Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa kuvati na pari, stalno muteći, oko 8 minuta ili dok se količina ne udvostruči. Presuti u veću činiju. Nutelu otopiti u mikrotalasnoj (oko 30 sekundi), pa sjediniti sa smesom od jaja i ostaviti otprilike 20 minuta da se prohladi. Lagano (iz 3 puta) umešati umućenu pavlaku i lešnike, sipati u pripremljen kalup, pokriti providnom folijom i staviti u zamrzivač na najmanje 6 sati ili preko noći.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja