Bakin kolač u Srbiji najčešće spremamo kao poslasticu i to je kolač koji mnoge podseća na detinjstvo. Međutim, u slanoj varijanti može da bude i idealan doručak!

Sastojci:

Dve šolje brašna

Kašičica soli

Kašika praška za pecivo

Tri jaja

Šolja i po mleka

225 grama putera

Šest listića slanine

70 grama rendanog čedar sira

Šolja iseckanog praziluka

Priprema:

Zagrejte aparat za bakin kolač.

U velikoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa odložite sa strane.

U drugoj posudi umutite žumanca, mleko i puter, pa odvojite sa strane.

U velikoj posudi umutite belanca da dobijete penu.

Smesu sa žumancima spojite sa suvim sastojcima i izmešajte da se sjedine. U to dodajte umućena belanca, iseckanu slaninu, rendani sir i praziluk, pa izmešajte.

Smesu sipajte u aparat za bakin kolač i pecite dok testo ne dobije braonkastu boju. Isto uradite sa preostalom smesom i uživajte u ukusnom doručku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.