Sastojci:
2 kg belog grožđa
2 kg šećera
6 dl vode
2 limuna
Priprema:
Grožđe dobro oprati i odvojiti zrna. Zrna prepoloviti i očistiti od koštica. U posudu sipati vodu sa šećerom i kuvati na srednjoj vatri dok se ne dobije sirupasta tečnost. U skuvan sirup spustiti grožđe i nastaviti s kuvanjem na laganoj vatri. Limunove dobro oprati, iseći na tanke kolutove i dodati ih grožđu pred kraj kuvanja.
Slatko je gotovo kad se kašika sirupa stavi na tacnu, vrhom kašike se napravi linija, a linija ostaje.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Mondo ukrštenica za 15. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!