Sastojci:
2 kg belog grožđa
2 kg šećera
6 dl vode
2 limuna
Priprema:
Grožđe dobro oprati i odvojiti zrna. Zrna prepoloviti i očistiti od koštica. U posudu sipati vodu sa šećerom i kuvati na srednjoj vatri dok se ne dobije sirupasta tečnost. U skuvan sirup spustiti grožđe i nastaviti s kuvanjem na laganoj vatri. Limunove dobro oprati, iseći na tanke kolutove i dodati ih grožđu pred kraj kuvanja.
Slatko je gotovo kad se kašika sirupa stavi na tacnu, vrhom kašike se napravi linija, a linija ostaje.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara