Ako volite kolače koji podsećaju na detinjstvo, verovatno volite i kuglof!
Lak za pripremu, bio je omiljeni recept naših baka za kolač koji dugo može da stoji, a uz različite dodatke uvek je nov i zanimljiv. Isprobajte i recepte za bakin kolač, sitne kolače od jedne smese i najbrži čokoladni kolač!
Evo kako se sprema!
Sastojci:
100 grama suvog grožđa
100 mililitara toplog mleka
Kašičica i po suvog kvasca
Kašičica šećera
200 grama pšeničnog brašna
Na vrh kašičice soli
Dva jaja i još jedno žumance
Tri kašike šećera
200 grama maslaca
Priprema:
Suvo grožđe natopite u vrućoj vodi. Pomešajte mleko, kašičicu šećera i kvasac i pustite da "zapeni". Polako dodajte brašno i so, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje jaja i ostatka šećera. Maslac dodajte na samom kraju, biće lakše ako je na sobnoj temperaturi, isečen na kockice.
Testu dodajte oceđeno suvo grožđe i malo razmesite da se lepo rasporedi. Prekrijte plastičnom folijom i pustite da naraste oko sat i po na toplom mestu.
Kalup namažite maslacem, rasporedite testo i pustite da još jednom naraste. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva.
Kuglofu možete dodati čokoladu, razne arome, drugo sušeno voće ili dodatke po vašem ukusu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
“Željko, gledaj sad šta ćeš”: Partizan ima novog sponzora, Ostoja Mijailović otkrio sve detalje!
"Sigurno smo najbolji klub u regionu": Nebojša Čović na proslavi Crvene zvezde!
"Gde ide ABA liga sa ovakvim suđenjem? Partizan će da stavi prst na čelo": Mijailović podigao glas zbog grešaka
Partizan u punoj Areni traži povratak na pobednički kolosek: Klub se oglasio pred meč sa Fenerom
"Mrtvak, uništio je Božić": Sraman napad Amerikanaca na Nikolu Jokića!