Ako volite kolače koji podsećaju na detinjstvo, verovatno volite i kuglof!
Lak za pripremu, bio je omiljeni recept naših baka za kolač koji dugo može da stoji, a uz različite dodatke uvek je nov i zanimljiv. Isprobajte i recepte za bakin kolač, sitne kolače od jedne smese i najbrži čokoladni kolač!
Evo kako se sprema!
Sastojci:
100 grama suvog grožđa
100 mililitara toplog mleka
Kašičica i po suvog kvasca
Kašičica šećera
200 grama pšeničnog brašna
Na vrh kašičice soli
Dva jaja i još jedno žumance
Tri kašike šećera
200 grama maslaca
Priprema:
Suvo grožđe natopite u vrućoj vodi. Pomešajte mleko, kašičicu šećera i kvasac i pustite da "zapeni". Polako dodajte brašno i so, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje jaja i ostatka šećera. Maslac dodajte na samom kraju, biće lakše ako je na sobnoj temperaturi, isečen na kockice.
Testu dodajte oceđeno suvo grožđe i malo razmesite da se lepo rasporedi. Prekrijte plastičnom folijom i pustite da naraste oko sat i po na toplom mestu.
Kalup namažite maslacem, rasporedite testo i pustite da još jednom naraste. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva.
Kuglofu možete dodati čokoladu, razne arome, drugo sušeno voće ili dodatke po vašem ukusu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!