Jednostavan recept za pogačice koje se dopadaju baš svima! Idealne za doručak, večeru, ali i za porodična okupljanja!

Sastojci:

Dva jaja

60 grama šećera

50 mililitara ulja

20 grama suvog kvasca

20 grama soli

560 grama brašna

240 mililitara vode

Za nadev:

100 grama mocarele

Jedan veći paradajz

So i biber po ukusu

Priprema:

U blender najpre sipajte vodu, pa dodajte jedno jaje, šećer, kvasac i so i izblendirajte. Smesu zatim prebacite u veću posudu, dodajte ulje i brašno, pa izmešajte i zamesite testo, oblikujući ga u loptu.. Ostavite na toplom da odstoji oko 20 minuta.

Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu površinu, pa zatim nožem podelite najpre na četiri dela praveći jedan presek uzduž, a jedan po širini. Zatim, svaki od ova četiri komada presecite još na polovinu, i oblikujte ih u osam loptica.

Prekrijte i ostavite da odstoji desetak minuta, a vi u međuvremenu mocarelu i paradajz iseckajte na kockice. Stavite ih u manju posudu i dodajte so i biber po ukusu.

Svaku lopticu istanjite prstima, pa na sredinu testa stavite po kašiku nadeva. Ivice testa zatim povucite ka sredini, da biste zatvorili testo, i još jednom rukama oblikujte lopticu.

Spremne pogačice premažite umućenim jajetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.