
Jednostavan recept za pogačice koje se dopadaju baš svima! Idealne za doručak, večeru, ali i za porodična okupljanja!
Sastojci:
Dva jaja
60 grama šećera
50 mililitara ulja
20 grama suvog kvasca
20 grama soli
560 grama brašna
240 mililitara vode
Za nadev:
100 grama mocarele
Jedan veći paradajz
So i biber po ukusu
Priprema:
U blender najpre sipajte vodu, pa dodajte jedno jaje, šećer, kvasac i so i izblendirajte. Smesu zatim prebacite u veću posudu, dodajte ulje i brašno, pa izmešajte i zamesite testo, oblikujući ga u loptu.. Ostavite na toplom da odstoji oko 20 minuta.
Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu površinu, pa zatim nožem podelite najpre na četiri dela praveći jedan presek uzduž, a jedan po širini. Zatim, svaki od ova četiri komada presecite još na polovinu, i oblikujte ih u osam loptica.
Prekrijte i ostavite da odstoji desetak minuta, a vi u međuvremenu mocarelu i paradajz iseckajte na kockice. Stavite ih u manju posudu i dodajte so i biber po ukusu.
Svaku lopticu istanjite prstima, pa na sredinu testa stavite po kašiku nadeva. Ivice testa zatim povucite ka sredini, da biste zatvorili testo, i još jednom rukama oblikujte lopticu.
Spremne pogačice premažite umućenim jajetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda nastavila sa porazima u Evroligi: Mirotić ponovo koban za crveno-bele
Crvena zvezda ispada iz Top 6 Evrolige: Partizan može da sustigne crveno-bele, pogledajte tabelu
Janis Sferopulos digao glas na konferenciji: Svi nas vide na F4, a mi u istoriji nemamo pobedu u plej-ofu
Mirotić otkrio zašto je tražio da igra protiv Zvezde: Zbog njega je Olimpija pobedila u Beogradu
Katastrofa za Crvenu zvezdu, Džoela Bolomboja izneli sa terena: Nije mogao da hoda, svi se uhvatili za glavu