Najbolji recepti za torte su provereni, ukusni i zavise od preciznih količina sastojaka!
Ova čokoladna torta je pravo ostvarenje sna za ljubitelje čokolade, jer je sočna, bogata, a kada pročitate recept, shvatićete da proces pripreme nije komplikovan.
Za ljubitelje slatkiša imamo još poslastica, pročitajte kako se pripremaju najbolji sitni kolači, korpice od čokolade i rolat sa čokoladom.
Pročitajte recept!
Testo:
450 grama brašna
400 grama šećera
155 grama kakao praha
Dve kašičice praška za pecivo
Dve kašišice soli
4 jaja
300 mililitara jogurta
200 mililitara tople vode
Pola čaše ulja
Kašičica ekstrakta vanile
Krem:
300 grama maslaca na sobnoj temperaturi
225 grama krem sira
155 grama kakao praha
Dve kašičice ekstrakta vanile
200 grama prah šećera
Malo mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalupe za tortu premažite maslacem i pospite brašnom. Pomešajte sve suve sastojke za testo, pa dodajte jaja, jogurt, vodu, ulje i vanilu. Mutite mikserom par minuta dok se lepo ne izmeša.
Podelite testo na tri dela i pecite u podmazanim kalupima 30-35 minuta. Izvadite pečene kore iz kalupa i pustite da se ohlade.
U činiji mikserom mutite maslac i krem sir, dodajte kakao i vanilu, a potom šećer, malo-pomalo. Po potrebi, krem razredite mlekom, trebalo bi da bude veoma gust, ali da može da se maže.
Kore filujte kremom i naređajte, potom ostatkom krema ukrasite tortu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Nemoj da snimaš, a ti ne smeš u Beograd jer vređaš sve Srbe": Isplivao novi snimak haosa Lalatovića i Dudića!