Recepti za testeninu su uvek među najtraženijima, jer ova zasitna namirnica može da se spremi na "milion" načina.
Ovo je jedan od najpopularnijih! Ne propustite ni naše recepte za lovačke šnicle, teleće šnicle s povrćem i lake pileće faširane šnicle.
Evo kako da pripremite pastu iz rerne!
Sastojci:
400 grama suve testenine
Dve kašike maslaca
Dve kašike brašna
Pola litra mleka
Kašičica senfa
200 grama narendanog sira
So, biber
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi dok ne bude "al dente". U dubljoj posudi, otopite maslac i dodajte mu brašno. Mešajte oko dva minuta na srednjoj vatri, čućete kako se brašno prži. Dodajte mleko malo-pomalo, i uz stalno mešanje pustite da provri. Sklonite s vatre i umešajte sir, senf i začinite solju i biberom.
Iskusne domaćice reći će vam da je senf tajni sastojak ovog recepta, jer testenina i sos sami po sebi nemaju jak ukus. Senf će poslužiti kao pojačivač koji će istaknuti aromu sira!
Oceđenu testeninu pomešajte sa sosom, stavite u pleh i zapecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu. Po želji, možete narendati još sira na vrh. Poslužite toplo!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Nož u srce Partizana, De Kolo ugasio Arenu: Lovernj dominirao, crno-beli ponovo izgubili u Areni!
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
"Ja imam utisak da smo im mi dali ovu utakmicu!": Željko je ljut, igrači Partizana nisu znali pravilo!
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila