Evo kako da pripremite zdrave pogačice u kojima će uživati svi ukućani. 

Sastojci:

250 grama heljdinog brašna

100 grama belog brašna

Dve kašike lanenog semena

Pola kesice praška za pecivo

Kašičica soli

Oko 250 mililitara jogurta

Jedno jaje plus žumance za premazivanje

Tri kašike ulja

Sir po želji za punjenje

Dve kašike mleka

Susam za posipanje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte heljdino i belo brašno, prašak za pecivo, laneno seme, jedno jaje, jogurt. Sipajte so i ulje, pa sve dobro izmešajte. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i još malo ga premesite, po potrebi dodajući još brašna. 

Od brašna pravite loptice željene veličine, a zatim svaku lopticu rukama spljoštite i stavite malo sira na sredinu, pa ih zatim skupite i opet oblikujte u lopticu.

Umutite žumance u koje ćete dodati dve kašike mleka, zatim svaku pogačicu premažite ovom mešavinom i pospite susamom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pecite oko 20 minuta ili dok pogačice ne dobiju lepu zlatnu koricu.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.