Posna jela su sada posebno aktuelna, a ovom poseban šmek daje aroma belog luka ...
Sastojci:
500 g posnih kora za pitu
500 g zelenih i crvenih paprika
100 g maslina
4 čena belog luka
maslinovo ulje
biber
so
Priprema:
Paprike ispeći u rerni, oljuštiti i iseckati. Ostaviti da se malo ocede. Dodati ieckane masline i beli luk. Ostaviti mešavinu da odstoji nekoliko sati (da bi se upile arome). U smesu dodati so, maslinovo ulje i biber po ukusu. Koru premazati uljem na nju staviti drugu koru. Na drugu koru staviti fil, pa urolati. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal. Pite poslagati u nauljen pleh i peći na 200 stepeni C, oko 15 minuta. Pečene pite poprskati vodom i prekriti da malo omekšaju.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"