Savršeno jednostavan recept koji će obogatiti svaku slavsku trpezu.

Posno i ukusno!

Sastojci:

Testo:

230 g krompira

250 g posnog margarina

450-500 g brašna

2 dl vode

1 kocka svežeg kvasca

2 kašičice soli

susam

1/2 kašičice šećera

Fil:

500 g pečuraka

2 glavice crnog luka

so

biber

začin C

malo ulja

Priprema:

Iseckan luk propržiti na malo ulja. Dodati oprane i na listiće isečene pečurke, so, biber i začin C, pa dinstati dok se sva tečnost ne redukuje. Ohladiti. Testo: Svež kvasac staviti u malo mlake vode sa šećerom da nadođe. Krompir oljuštiti, iseckati i skuvati u vodi. Ocediti, ohladiti, pa ispasirati. Pomešati brašno, ispasiran krompir, rastopljen margarin, hladnu vodu, nadošli kvasac i so. Zamesiti glatko testo. Nabrašnjenim rukama otkidati komade, rastanjiti rukama, u sredinu stavljati fil, pa oblikovati kuglice. Kuglice poređati u pleh, premazati mešavinom vode i malo brašna, posuti susamom i po ukusu posoliti. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni C, otprilike 15 minuta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.