Pileća supa i čorba odličan su izbor za hladne dane. Sadrže zdrave sastojke koji im daju aromu i ukus, i uz parče hleba, biće super ručak ili večera, a ovaj recept sprema se za manje od pola sata!

Ako volite piletinu, imamo još sjajnih recepata, spremite punjeno belo meso i pročitajte kako se prave pohovani pileći štapići.

Evo kako se priprema - ovo je osnovni recept, ali možete mu dodati bilo koje povrće koje volite. Probajte da dodate papriku isečenu na tračice, grašak ili šampinjone!

Sastojci:

500 grama piletine (file ili bataci)
Jedan crni luk
Dve šargarepe
Dva čena belog luka
1,5 kocka pileće supe
200 mililitara pavlake za kuvanje
180 grama brašna
200 mililitara jogurta
Jedno jaje
Kašičica praška za pecivo
Sušeni origano ili majčina dušica
So, biber
Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, kao i šargarepu. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom ili origanom, a potom nalijte supom napravljenom od 800 mililitara vruće vode i kocke. Dodajte piletinu, pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte desetak minuta.

Za to vreme, napravite testo za knedle od brašna, jajeta, jogurta i praška za pecivo. Moguće je da vam, u zavisnosti od brašna, neće biti potrebno svih 200 mililitara jogurta, trebalo bi da dobijete gusto testo. Kuvanu piletinu izvadite i iskidajte viljuškom na komade.

Čorbi dodajte pavlaku, a potom kašičicom vadite knedlice i spuštajte ih u čorbu. Vratite i piletinu i pustite da krčka dok knedlice ne budu gotove.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.