Čorba je uvek dobar izbor ako želite brz ručak ili večeru, naročito u zimskim danima. Odlična je za varenje, a ova italijanska verzija sadrži i mnogo zdravog belog luka. Italijani je spremaju od mlađih glavica i nazivaju "zuppa di aglio fresco" (supa od svežeg belog luka), i tradicionalno se njome hrane i deca koja tek prelaze na pasiranu hranu. Pročitajte naš vodič za kupovinu belog luka, da biste prepoznali najsvežiji i najzdraviji!
Ako volite italijansku hranu, pročitajte najbolji recept za lazanju i original italijansku karbonaru!
Sastojci:
Tri glavice belog luka
Jedna šargarepa
800 mililitara pileće supe (može i od kocke)
Tri žumanceta
Parmezan
Sušena majčina dušica
Peršun
Maslinovo ulje
So, biber
Tri kriške starog hleba
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i propržite prepolovljene čenove belog luka i sitno seckanu šargarepu. Jedan čen ostavite, trebaće vam za kasnije!
Nalijte supom kada povrće omekša, dodajte majčinu dušicu i pustite da krčka dvadesetak minuta. Usitnite u blenderu, i vratite na vatru.
U činiji pomešajte žumanca i tri kašike parmezana sa dve kašike maslinovog ulja. Smanjite vatru i na srednjoj jačini dolijte mešavinu jaja, pažljivo mešajući. Začinite solju i biberom, pospite peršunom.
Hleb natrljajte preostalim čenom belog luka, isecite na kockice i propržite na maslinovom ulju. Pospite supu dobijenim krutonima i poslužite.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina